Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Rebus No.154 (11)

Λύση

Καραγκιόζης [Καρα(Κάρα=Άμαξες)γκι(το φυτό Ιξός)οζ(Άμος Οζ*)ης] *Ισραηλινός συγγραφέας.

11 σχόλια:

batman1986 είπε...

βρε μανία με το καρα....

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

(ΚΑΡΑ)(ΓΚΥ)(φυτό) (ΟΖ)(νιμίζω αμος οζ ο συγγραφέας) (ΗΣ)

Μια απορία Ευθύμη. Ο προηγούμενος γρίφος σου φάνηκε τόσο εύκολος? Πέραν του προφανούς που κάνει συχνα ο Κάρλο(χρησιμοποιεί λανθασμένες απαντήσεις για επόμενα ρεμπούς) εμένα μου φάνηκε τρομερά εξεζητημένος σαν θέμα. Γενικά τον κοιταξα λίγο , αγνοούσα παντελώς και τις 2 εικόνες και τον παράτησα.

Το μόνο μου φαόυλ είναι ότι δεν γύρισα να δω τις λανθασμένες απαντήσεις( όπως έχω κάνει άλλες φορές). Κατα τα άλλα αγνοώ την κυρία και τον Άντρα της παντελώς!! Όπως και το γεφύρι και τον ποταμό!(άντε να έγραφα τοξωτα γεφύρια ανά την Ελλάδα μπας και έβγαζα κάποια άκρη αλλά...)

Ανώνυμος είπε...

κάρα+γκι+Οζ+ης=καραγκιόζης

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Και σήμερα στο Βόλο ανέτειλε ένας λαμπερός ήλιος και από την μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος μου βλέπω το πανέμορφο βουνό των Κενταύρων και η ψυχολογική μου διάθεση είναι στο ζενίθ, όπως είναι συνήθως του τελευταίους μήνες όπου πέραν της πλήρους αποκατάστασης των σωματικών μου λειτουργιών που προηγήθηκε (κινδύνεψαν μετά από τρία(3) απανωτά ατυχήματα, αν είναι δυνατόν!, αποκαταστάθηκε με χρονική υστέρηση και η αγαπημένη μου απασχόληση-χόμπυ, η μελέτη και κατασκευή σπιτιών.
Γιαυτό και όχι μόνο γιαυτό
Καλημέρα κ. Κάρλο
Καλημέρα σ. Μπάτη, συναναγνώστη στον Μπρέχτ (ναί φυσικά το διάβασα και αυτό αν θέλεις με παραξένεψε γιατί δεν ταίριαζε με τα υπόλοιπα που γράφεις στο μπλόγκερ) και στον μαρξισμό.
Καλημέρα και σε όλους τους φίλους και ιδιαίτερα στον Νίκο Λέντζο που μου λείπουν οι αναλύσεις του και εύχομαι τουλάχιστον να είναι καλά και να βρίσκει τον χρόνο να συμμετέχει.

Μην ξεχάσω και το Ρέμπους!

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ
ΚΑΡΑ(όπως εικονίζονται)ΓΚΙ(Ιξός, γνωστός ως γκι)ΟΖ(Αμος Οζ, ιστραηλινός συγγραφέας)-ΗΣ

Papaveri είπε...

@Ε. Αλεξίου
Συγχαρητήρια! Η απάντησή σας είναι σωστή. Κύριε Αλεξίου καλημέρα σας.
Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και επιστροφή με μεγαλύτερο σθένος στη λύση των γρίφων. Η συμμετοχή σας δίνει μια διαφορετική νότα στην ιστοσελίδα μου με τις τεκμηριωμένες απαντήσεις σας. Περιμένω τις λύσεις σας και στα δύο υπόλοιπα: το πρόβλημα και το σταυρόλεξο.

Papaveri είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους. Η απάντησή σας είναι σωστή.

Ε.ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

@ batman1986
Ναι Μπάτη τον θεώρησα εύκολο στον συγκεκριμένο δικτυακό τόπο και χρόνο με βάση "το προφανές που κάνει συχνά ο Κάρλο(χρησιμοποιεί λανθασμένες απαντήσεις για επόμενα ρεμπούς)."
Ακριβώς όπως το λες και όχι μόνο αυτό αλλά όταν διάβασα στο γρίφο Καραμπόλα τις λύσεις Καραβέλλα (Καραβέλα σωστά και για τις ανάγκες του ρέμπους έγινε καραβέλλα, επιτρέπεται άσχετα αν δεν ήταν αυτό) σκέφτηκα εκείνη την στιγμή: Nα το επόμενο ή ένα από τα επόμενα ρέμπους και πολύ δευτερευόντως το Καραντίνα (αλλά άλλο Καρα-ντίνα και άλλο καραβέλα, ιστορικό ιστιοφόρο για αιώνες και το αγαπημένο πλοίο των θαλασσοπόρων εξερευνητών, Βάσκο ντε Γάμα και φυσικά οι θρυλικές καραβέλες του Χριστόφορου Κολόμβου.
Υ.Γ Το καραντίνα περίμενε το, ίσως, μετά από μερικά ρέμπους όταν θα έχει ξεχαστεί!
Ή μήπως το "έκαψα"?

Papaveri είπε...

@Ε.ΑΛΕΞΙΟΥ
Τελικά έχετε καταλάβει τη μεθοδολογια μου για τη δημιουργία νέων Rebus.

batman1986 είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση Ευθύμη , το ξεκαθάρισες πλήρως. Χάρηκα πάρα πολύ και για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας σου!

@papaveri

Τόσες φορές που το έχεις κάνει είναι λογικο να έχει καταστεί προβλέψιμο (πάρα πολλές περιπτώσεις έχω βρει ψάχνοντας σε λανθασμένες απατήσεις ή και τίτλους γρίφων(π.χ. βαρκαρόλα, το καμπαναριο σαν πιο πρόσφατη κλπ)).Δεν ξέρω πως μου ξέφυγε το τεέυταίο...

batman1986 είπε...

Η ακόμα και θέματα της επικαιρότητας( Π.χ. έτσι βρήκα το ΕΛΑΤΟ την μέρα των χριστουγέννων)

Papaveri είπε...

@batman1986
Μπάτη και να μην απαντήσεις σ' ένα Rebus δεν είναι και τόσο τραγικό. Πολλές φορές γι' απλά πράγματα μας διαφεύγουν οι απαντήσεις ενώ τις γνωρίζουμε και μέτά όταν δούμε τη λύση καταλαβαίνουμε το πόσο εύκολη ήταν, αλλά δεν μπορέσαμε να την δώσουμε την κατάλληλη στιγμή.

batman1986 είπε...

@papaveri

Δεν είπα πως είναι τραγικό .Τονίζω ότι έχω συμπεράνει τα ίδια με τον Αλεξίου για τα θέματα των rebus...

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes